Vevőtájékoztató Heelys Gördülő Sportcipőkhöz

 

Üdvözlünk a világ egyik legújabb sportjának hódolói között! Sose feledkezz meg még a legönfeledtebb szórakozás pillanataiban sem arról, hogy a gravitáció nagy úr az aszfalt pedig kemény. Mivel az ördög soha nem alszik a biztonság kedvéért mindig viselj fejeden, könyöködön, csuklódon és térdeden védőfelszerelést!Mielőtt hozzálátsz új képességeid kifejlesztéséhez látogasd meg a www.heelys.co.hu vagy a www.gurulócipő internetes oldalt, ahol találhatsz videókat többek között oktató filmet is. Azonban ha másokkal együtt szórakoztatóbbnak tartod a gyakorlást, akkor szivesen látunk a Heeling Klubjainkban, ahol oktatók segítségével sajátíthatod el a heeling-et. Mindezekről a lehetőségekről szintén honlapunkon tájékozódhatsz.

Mi ez a Heelys?

Heely - gurulós cipõ egy sajátos keveréke a görkorcsolyának és a cipõnek,
de mindkettõnél jobb, hiszen az embernek nem kell állandóan egy több kilós görkorcsolyát
a táskájában hordania, és hosszú perceket bíbelõdnie az átvételével. Egy egyszerû
mozdulattal, (akár állva!!!), kiszedheti a Heelys cipõ sarkában levõ sarokdugót, és a helyére
könnyedén bepattinthatja az utcai közlekedésre kiválóan alkalmazható kereket. A kb. 50 gramm súlyú,
5 cm átmérõjû kerék elfér zsebben, övtáskában vagy a Nálunk forgalmazott különleges, övre
szerelhetõ görgõzsákokban, ha éppen nem használjuk.

Keresd meg az egyensúlyi pontod!

  1. Első alkalommal keress egy korlátot amiben megkapaszkodhatsz. Tedd egyik lábad a másik elé nagyjából úgy, hogy a hátul lévő lábad orra érintse az elől lévő lábad sarkát. A hátul lévő lábad legyen az, amelyikkel általában el szoktál rugaszkodni, azaz az erősebb. Az erősebb láb megtalálásának egyik közismert módszere, hogy megkérsz valakit, hogy lökjön hátba akkor, amikor éppen nem figyelsz. Amelyikkel kilépsz, az az erősebb lábad.

  2. Enyhén feszítsd meg lábizmaidat, hogy egyvonalban, azaz egymás előtt tudd megtartani cipőidet. Kezedet széttárva egyensúlyozz, felső testeddel enyhén dőlj előre és összpontosítsd figyelmedet a stabil tartásra, mivel egy korai esés könnyen romba döntheti lelkesedésedet.

  3. Enyhén emeld meg a cipőid orrát és próbáld meg megtartani súlyodat a sarkaidon, pontosabban a sarkaid alá helyezett görgőkön. Nagy távolságot azért nem érdemes a két láb között tartani mert könnyen spárga lehet belőle. Nos, ez az egyensúlyi pont, ha már jól megy lehet tovább haladni, mégpedig úgy, hogy lassan végighúzod magad például egy korlát mentén amelybe kapaszkodtál. Ha sarkadon gördülve haladsz megvan az első sikerélmény. Ha elveszett az egyensúly csak rakd le a cipőd talpát és máris újból stabilan állhatsz.

Hogyan lehet elindulni ?

  1. Tégy egy normál lépést előre az erősebbik lábaddal, amelyikről el fogsz rugaszkodni. Indulás után, azaz gördüléskor már ez a hátsó láb lesz.

  2. Lépj még egyet, ezúttal a gyengébb lábaddal csak egy egészen kicsit lépve előre természetesen enyhén megemelt cipőorral úgy, hogy már csak a görgőd érintse meg a talajt.

  3. Lökd el magad az erősebb lábaddal utána pedig húzd közel a két lábad egymáshoz természetesen egymás mögött és nem egymás mellett. SOHA ne próbálj meg úgy gördülni, hogy mindkét lábad párhuzamosan egymás mellett van, csak úgy, hogy egymás előtt és mögött! Ez utóbbi jó tanácsot érdemes megfogadni. Ha párhuzamosan egymás mellett tartott lábbal próbálkozol, csak másodpercek kérdése és lábaid a súlypontod elé kerülnek, más szóval gyorsabban haladnak lábaid előre mint egyébként a tested, azaz nyilvánvalóan fenéken landolhatsz.

Hogy lehet megállni ?

  1. Lágy fékezés: emeld meg az elülső lábad orrát úgy, hogy közben a sarkad leérjen a földre így lassan megállsz a súrlódás miatt. Ezt a módszert csak sima felületeken érdemes alkalmazni.

  2. Gyors megállás: csak tedd le az elől lévő lábad talpát és tégy 2-3 futó lépést, hogy kioltsd az előre vivő lendületet. Ezt az általános megállási módot bármilyen felületen alkalmazhatod. Mindig állj készen egy két futó lépést tenni, hogy ne ess hasra ha a cipő bármely okból megakadna gördülés közben.

FIGYELMEZTETÉS!

Gördülni élvezetes dolog de veszélyes is lehet. Mérlegelj és ne vállalj többet mint amit már képes vagy megcsinálni. Gyakorlással képességeid mindig fejleszthetők. Különösen amikor gördülni tanulsz válassz vízszintes, sima és száraz felületeket a gyakorláshoz, ha túl durva felületeken próbálkozol az a felszerelésed idő előtti kopásához vezethet. Fordíts figyelmet a görgők pontos behelyezésére és tisztántartására ! A görgők oldalára tapadó port időnként érdemes egy száraz kefével eltávolítani. Pár hónapos használat után esetleg szükségessé válhat a csapágy megtisztítása. Ezt kiszerelés után WD 40-nel érdemes elvégezni. Szerviz igény felmerülése esetén bármikor kérhetsz segítséget az info@heelys.co.hu e-mail címen. Vizes úton vagy hóban cseréld a görgőket sarokdugóra és normál cipőként használd a Heelys-ed, amikor száraz fedett helyre érsz pár pillanat alatt visszacserélheted a sarokdugókat görgőkre.

Oktató, és egyéb videók:

Oktató videó !
Oktató videó !
Heelys videó !
Heelys videó !
Heelys videó !
Heelys videó !
Heelys videó !
Heelys videó !

Linkajánló:


BadStyle [ 2009. Május 7. ]